– Ingrid og Geir valgte Storsteins hytta fra Norske Fjellhus i Sjuvasslia Fjellpark på Blefjell

– Livet er full av tilfeldigheter, som da vi var på utkikk etter en hytte som skulle passe til den store familien vår. Denne gangen var vi på Blefjell. Vi var på flere visninger, men fant ikke det vi lette etter som kunne treffe våre behov. Der satt vi på en kafe i Gvelven og surfet på annonser og ringte tilfeldigvis Kjell som er selger i Norske Fjellhus. Han var tilfeldigvis på foto oppdrag på fjellet i nærheten. Han slapp alt han hadde i hendene og møtte oss til visning i Sjuvasslia. Hytta var ikke klargjort for salg enda, men da vi kom inn i denne deilige hytta visste vi at denne skulle vi ha, sier Ingrid og Geir om hverandre. Det gikk kort tid før vi signerte kontrakten og til vi kunne feire julen på fjellet.

Det var viktig for oss at hytta var stor nok til at hele familien kunne samles. Vi hadde satt noen ønsker som skulle oppfylles som gjaldt fin beliggenhet med god utsikt, rimelig reiseavstand fra Drammen, kort veg til skianlegget og flott natur som kan brukes i store deler av året. Vi opplever nå at det er veldig fint å kunne koble seg på 18 mil med trikkespor og bruke Blefjellheisen om man vil forte seg opp på snaufjellet. Vi gleder oss til å bli kjent med nærområdet her på Blefjell, med turer hele året. Gleder oss til sykkelstier og vandre turer rundt i fjellet, forteller Geir og Ingrid.

Blefjellheisen

Til hytta i Sjuvasslia Fjellgrend, er det kort vei fra både jobb og hjemmet i Drammen. Nå hittil, fra vi tok over hytta, har vi vært mye her oppe. Deilig å nyte været gjennom panoramavinduene, blir aldri lei av se utover den vakre naturen. Man får naturen inne i stua samtidig med varmestrålene fra den gode Jøtul ovnen i ryggen. Vi benytter anledninger til å reise opp på hytta så ofte som mulig og så langt har vi vært her nesten hver helg. Om vi ønsker det kan vi også jobbe litt fra hytta, det gir en ekstra ro når man kan samtidig være effektiv fra hytta. Til våren legger vi inn fiber selv om mobilruter fungere bra som midlertidig løsning. Rart med det, men teknologien er fint å ha med seg på hytta også.

– Her får vi ro og fred, et deilig fristed, sier Geir og Ingrid.

En romslig hytte for hele familen

Det var tilfeldig at valget falt på Norske Fjellhus. Da vi tilfeldigvis kjørte forbi hytta under letingen, pekte vi på Storstein og kommenterte. – Den hytta var fin og se på den gode beliggenheten!! Vi visste ikke da at vi selv skulle få glede av å eie den.

Alt var nesten ferdig innvendig da vi var på visningen og Roger hos Norske Fjellhus, lovte at her kunne vi få feire jul!! Vi skrev under kontrakten den 14 desember. Så da vi endelig fikk nøkkelen ble det hektisk med å møblere alle rommene. Heldigvis hadde vi brukt tiden godt i Black Week og transport var bestilt til den 16 desember. Det ble hektisk, men vi fikk det til, god julestemning ble det i ny hytte. Sammen har vi brukt tiden godt og vi har fått satt vårt preg på hytta innvendig. Vi er veldig fornøyd med vår løsningen av lamell gardinene i skrå vinduene og garderobene som Norske Fjellhus snekret. Utvendig var alt ferdig, men Ingrid og Geir vurderer om de skal sette opp en garasje til sommeren for å få mer lagringsplass. Det skal også monteres en skigard på deler av skillet mellom eiendommene. Det gleder vi oss til, sier Geir.

Realisert din hyttedrøm, se våre hyttemodeller!

Plassen rundt hytta er perfekt for å nyte morgensolen med dagens første kaffekopp. Kveldssolen kan nytes fra uteplassen foran og det blir ikke tett mellom hyttene her, så vi får god plass rundt oss. Vi har hatt mange enestående naturopplevelse på kvelden og utover natta, da det er lite lys støy her på Blefjell.

Deilig med den store hemsen, hvor vi også kan stenge av når det er bare oss to her. Vi er veldig overrasket over hvor lite strøm denne store hytta bruker. Fyringa i den gode Jøtul ovnen er mest for kosens skyld egentlig. Vi har kuttet ut å ha tv i stua. De som vil se på tv kan bruke rommet på hemsen. I stua har vi i stedet ett Sonos musikkanlegg vi bruke ofte.

Storstein av Norske Fjellhus er tegnet av Friis Arkitekter – ny suksess modell

I siste halvår har Norske Fjellhus solgt flere modeller av Storstein som er en romslig og moderne kvalitets hytte oppført i reisverk. Oppholdsrom med åpen stue- og kjøkkenløsning og full høyde gir rom for utfoldelse. Med store vindusflater i oppholdsrommene kommer du tett på naturen og utsikten. Den største hytta har fem soverom og tre bad. Med andre ord er Storstein en perfekt hytte for storfamilien eller for deg som ønsker å ha god plass til å ta imot gjester på hytta. Storstein er unik hytte i Norge som har 105 graders vinkel i utstikker til panoramavinduene som gir ett helt spesielt uttrykk ute og inne. Denne utgaven har utvidet sortiment utenfor standard, har flere bad, badstue, flere gode soverom og åpen løsning i stue/kjøkken. Norske Fjellhus har også Storstein i mindre utgaver fra 90 og 135 m2 med 90 vinkel med samme uttrykk. Designmessig glir den fint inn i terrenget og estetisk fin utførelse har den som er lett å like.

– På serveringstedet Blefjell Lodge er det flere muligheter til å nyte en bedre middag eller noe godt å drikke. Der fikk vi brukt gavekortet vi fikk av Norske Fjellhus og det var en fin opplevelse for oss. Lodgen har også en egen selvbetjent dagligvare, som er åpen alle dager. Flott at denne muligheten er her på fjellet. Her kan kan vi handle både mat og interiør.

Her er flere bilder av Storstein hytta til Ingrid og Geir, her kan du se flere hyttemodeller.

Kjell Hatland startet hos Norske Fjellhus som selger 1 april 2022. Fra tidligere jobbet han med salg innen konsulent bransjen og automasjons-industrien.

– Det er viktig at vi har en god dialog i prosessen, slik at du kan få hytta tilpasset dine behov. Vi er fleksible i måten vi jobber på, så du blir involvert i hele prosjektet.

– Utvalget er bra hos oss og vi bruker arkitekter for å tilpasse modellene til ulike størrelser og inndelinger av rom. Erfaringsbasen er stor innad i bedriften, slik at vi vil alltid finne en løsning som passer dine behov.

– Norske Fjellhus har bygget mange hytter over perioden fra år 1962, og vi har siste året utvidet produksjonen med linje for reisverk. Den gamle tømmer produksjonslinja består fortsatt, vi er kanskje en av de eldste lafte-bedriftene i Norge.

Fyll inn kontaktskjemaet nedenfor, så tar Kjell kontakt for å få vite mer om hvor dere er i hytte prosessen.